Sivuille päivitettyäElokuu 2019

Kohtaan Sukutapaamiset on lisätty vuoden 2019 Lemin sukutapaamisesta kertomus ja kuvia. Kohdassa Sukutapaaminen 2022 on tieto siitä, että seuraava ajankohta ja paikka tiedotetaan mahdollisimman pian.

Heinäkuu 2019

Kohdassa Muuta julkaistu Ritva Lampisen vuoden 2019 sukutapaamiseen kirjoittama tarina Davidin suvusta ”Parjasenmäeltä isännäksi Turpeelle”.

Lisätty Aino Reinikaisen kertomus isästään Tauno Inkisestä, Hilda Maria Halmeen pojasta.

Kesäkuu 2019

Lisätty Eva-Liisa Nikulan kohdalle Paula Sermilän kirjoittama Tulevaisuuden koulua rakentamassa.

Toukokuu 2019

Sukuseuralle tulleen pyynnön mukaisesti sukutaulusta on Helena Torven jälkeläisten kohdalta poistettu Eino Torvi ja hänen poikansa sekä muutkin Helena Torven aviomiehen Taavetin ensimmäisestä avioliitosta olevat lapset. Samalla on lisätty sukutauluun Helena Torven vanhin lapsi Iida Parjanen. Myös tarina Helena Torvesta on muokattu vastaamaan edellä mainittua pyyntöä.

Päivitetty kutsu Parjasten sukutapaamiseen Lemille 27.7.2019 on julkaistu sukuseuran kotisivun kohdassa Sukutapaaminen 2019. Aiemmin ilmoitettu kokoontumispaikka on jouduttu muuttamaan, koska Lemin seurakuntakodin rakennus on pantu käyttökieltoon homevaurion takia. Uusi kokoontumispaikka on Lemin Koulukeskus. Päivityksessä on myös muutoksia sukutapaamisen aikatauluun.

Kohdasta Sukuseura, Sukuhallitus otteita sukuhallituksen 28.4. pitämän kokouksen pöytäkirjasta.

Huhtikuu 2019

Toivo Parjasen kohdalle on lisätty ryhmäkuva Heikki Parjasen rippijuhlasta.

Helmikuu 2019

Kutsu Parjasten sukutapaamiseen Lemille 27.7.2019 on julkaistu sukuseuran kotisivun kohdassa Sukutapaaminen 2019. Huomaa, että ajankohta on siirretty viikkoa myöhemmäksi yhteensattumien vuoksi. Tervetuloa mukaan.

Lokakuu 2018

Ensi kesän sukutapaamisen ajankohta on muuttunut. Katso kohta Sukutapaaminen 2019.

Oittaan sukutapaamisessa saamansa valtuuden perusteella sukuhallitus kutsui kokouksessaan 13.10.2018 jäsenekseen Eeva Olkkonen-Korvenmaan. Eevan yhteystiedot löytyvät sukuseuran sivulta Sukuseura, Sukuhallitus. Samalta sivulta löytyy otteita sukuhallituksen 13.10.2018 pitämän kokouksen pöytäkirjasta. Kohdassa tarinoita ja kuvia Väinö Olkkosen kuvassa Nuori Väinö on tunnistettu toinen henkilö Väinön veljeksi.

Tarinoihin ja kuviin on lisätty Anna-Liisa Turkun alle Juhani Turku. Hän kuoli heinäkuun viimeisenä päivänä 2018. Hänen kohdallaan julkaistaan muistokirjoitukset.

Toukokuu 2018

Anna-Liisa Turkun kohdalla korjattu Toikan talon kuvatekstiin henkilönimiä. Eevert Olkkosen kohdalle on lisätty tietoa kuolinsyystä.

Kohtaan Muuta on lisätty Markku Parjasen pojanpojalleen Janille 2008 kirjoittamaan tarinaan osittin perustuva. "Markku Parjanen uppoutuu muistoihin. NÄIN ENNEN". Tässä kirjan muodon saaneessa, lähes satasivuisessa kertomuksessa Markku valaisee värikkäästi lapsuutensa ja nuoruutensa aikaista elämää vuodesta 1944 lähtien Lemin Syvämmaalla ja päätyy työelämänsä alkuun 1970-luvun alun Lappeenrantaan. Mukana on kuvaus siitä, mitä Markku koki koulumatkoillaan Kotalahden kouluun. Parjasen sukuseura kokoontuu 20. heinäkuuta 2019 Lemillä Kivijärven rannalla sijaitsevalla entisellä Kotalahden koululla.

Huhtikuu 2018

Väinö Olkkosen kohdalle lisätty kuvat Nuori Väinö ja Nuoret avioparit. Sonja Heinon kohdalle lisätty kolme kuvaa: Nuori pari ja tytär, Uusperhe ja Sonjan perhe.

Helmikuu 2018

Viljo Torven kohdalle lisätty tarina ja kuvia.

Tammikuu 2018

Tarinoihin ja kuviin on Helena Torven kohdalle lisätty tietoa Toivo Torvesta. Viimeisessä kappaleessa kerrotaan, ketkä Regina ja Taavetti Torven jälkeläisistä jatkavat Parjasen sukuseurassa.
Sukupuuhun on lisätty Toivo Torvi ja poistettu Eino Mesakki Raitanen.
Albert Parjasen kohdalle lisätty tieto hänelle myönnetystä alikonemestarikirjasta.
Hilda Halmeen kohdalle lisätty neljä kuvaa. Kuvissa Hildan lisäksi tyttäret Eila ja Aino sekä lapsenlapsi Reino Inkinen.

Pekka Vainikka osallistui puolisonsa Leilan kanssa Turun merenkulkupiirin kutsumina sukuseuramme edustajina vuonna 2004 Utön majakan 250-vuotisjuhlaan. Vuoden 2016 lopulla Pekka toimitti Leilan vuonna 2004 kirjoittaman matkakertomuksen sukuseuran käyttöön, joka on nyt lisätty Pekka Vainikan kohdalle.

Lokakuu 2017

Lisätty Juhani Parjasen kohdalle kuva Viimeisen rauhan kesän lapset.

Syyskuu 2017

Lisätty tarina Markku Parjasen alkutaipaleesta sekä kuvat Väinö Parjanen kalassa, Nuori Sonja Heino ja pieni Paavo Parjanen.

Toukokuu 2017

Tarinoihin lisätty Väinö Parjasen pojan Markku Parjasen kertomus veljestään Juhanista.
Sukuseuran kohtaan Sukuhallitus lisätty otteita hallituksen huhtikuun kokouksen pöytäkirjasta. Etusivulle sukutapaamiseen 2019 lisätty tieto, että kokoonnumme Lemillä entisellä Kotalahden koululla.
Matti Parjasen kohdalle lisätty kuva nelivuotissynttäreiltä ja Mikko Parjasen kohdalle kuva Orivedellä.

Huhtikuu 2017

Adam Parjasen kohdalle lisätty Anna (Anni) Sofia Parjasen kuolinilmoitus sekä kuvasarja Aatu, kalamies. Ritva Lampisen Lapsuuden muistoihin Lauritsalan sahan asuntoalueelta on lisätty kuvat kotitalosta ja Saimaan kanavan uimapaikasta. Kantaäitimme taustaan on korjattu Eeva Parjasen isän David Parjasen syntymäaika. Se on 1813, ei 1831.
Kotisivulle kohtaan Täydennä aineistoa lisätty tieto siitä, että tarinoiden pääpaino on siirtynyt suvun nykyisiin jäseniin. Kirjoita vapaasti, sillä kaikki tekstit toimitetaan.

Helmikuu 2017

Eino Torven esittelyn alku muutettu vastaamaan vuonna 2015 löydettyä tietoa, jonka mukaan Helena olikin Einon sijaisäiti.

Tammikuu 2017

Täydennetty Hannes Parjasen aloituskuvaan liittyviä tietoja ja lisätty kuva varusmiesajalta. Lisätty Antti-Olavi Parjasen kohdalle tarina Tyttären kysymyksiä isänsä nuoruudesta sekä kuvia Antin lapsuudesta ja nuoruudesta.

Lokakuu 2016

Lisätty otteita sukuhallituksen syyskuun kokouksen pöytäkirjasta.

Syyskuu 2016

Sukuseuran sivut on muutettu elokuussa skaalautuviksi. Sivuille on lisätty syyskuussa tiedot ja kuvia Oittaan sukutapaamisesta sekä etusivulle ennakko- tietoa vuoden 2017 sukutapaamisen ajankohdasta ja paikasta. Lisäksi kohta Sukuseura, Sukuhallitus on muutettu vastaamaan nykyistä tilannetta.

Toukokuu 2016

Lisätty Ritva Lampisen lapsuuden muistoja ja kuva Valohoidossa sekä Matti Parjasen perhepotretti ja muisto katajaisesta kepistä. Kohdassa Sukupuu, Rietu, Kotikylä tarkennettu jaon 7.2.1922 tietoja.

Tammikuu 2016

Etusivulle lisätty kutsu Parjasten sukutapaamiseen 23.7.2016 Espoossa Oittaan Kartanossa. Kutsu sisältää ohjelman lisäksi muun muassa ilmoittautumisohjeet.
Sukupuuta ja Helena Torven sivua on korjattu uusien tietojen mukaisesti. Sukuhallituksen kohdalle muutettu Leena Tielisen yhteystietoja ja lisätty pöytäkirjan otteisiin vuosien 2014 ja 2015 kokoukset. Lisätty kantaäitimme Eevan isän kuolinvuosi ja korjattu tiedot kantaäitimme äidistä. Eino Parjasen kohdalle lisätty tietoa talvisodan muistomitalista, Turkujen perhepotretin kuvatekstiin lisätty nimet, Aini Räipiön kohdalle kaksi ryhmäkuvaa ja Miina Ojansuun tarinoihin uutinen ikävästä onnettomuudesta. Eva-Liisa Nikulan tarinoihin lisätty teksti Koulusuunnittelija alaisen silmin.
Anna Liisa Turkun kohdalle lisätty ryhmäkuva vuodelta 1933.
Sukupuun kohtaan Kantaisät täydennetty tietoja ja Rietun kohdalle lisätty alasivu Kotikylä.

Helmikuu 2015

Hannes Parjasen kohdalle lisätty tarinoihin Koskettava viesti ja korjattu etusivun kuvaan kuolinpäivä. Alma Torven ensimmäinen tarina korvattu aiempaa laajemmalla: Sairastuminen särki haaveen. Julkaistu uutena Helena Torven pojan Antti Parjasen sivut. Albert Parjasen vanhan etusivun teksti siirretty tarinoihin ja sinne on lisätty Poimintoja elämän varrelta. Lisätty Adam Parjasen työura sekä nuoruuden kuva merimiesasussa, kolme Lilli Kompiin liittyvää kuvaa ja Paavo Parjasen kohdalle kuva Anni Sofiasta ja Paavosta. Matti Parjasen kohdalle lisätty muotokuva ja tarina Radanvarren poikia. Miina Ojansuun kohdalle lisätty etusivun teksti ja kuva sekä tarinanoihin Nuori Miina ja täydennetty molempien kuvien kuvatekstiä.

Marraskuu 2014

Lisätty aineistoa Eino Torvesta.

Huhtikuu 2014

Anna-Liisa Turkun kohdalle lisätty tarina Antin talo pyörien päällä. Taavetti Parjasen kohdalle lisätty kuva Sukulaispoikia potretissa. Alma Torven kohdalla kuvaan Kaamaniemellä 1925 takarivissä tunnistettu Otto Tiainen. Olga Hanskin lastenlapset muistavat isovanhempiaan ja Ritva Lampinen kertoo lapsuutensa evakkomatkasta.
Lisätty sukuhallituksen asiakirjoihin marraskuun 2013 kokous.
Hallituksen uusi jäsen Päivi Parjanen esittäytyy kohdassa Sukuhallitus, Uusia hallituksen jäseniä. Päivi käsittelee esittäytymisessään myös Lappeenrannan sukukokousta. Sivu Sukuseura päivitetty.

_ _

14.7.2007

Parjasen sukuseuran www-sivut julkaistu.

evaliisa.nikula@hyvajuttu.fi