Lemi 1995

Parjasen sukuseuran perustava kokous pidettiin 15.7.1995 Lemillä. Ennen kokousta tutustuttiin suvun ”alkukotiin” Lemin Pöllölän kylässä. Siellä sijaitsi aikoinaan suvun kantaisän Fredrik Hiivan koti ja sepän paja. Jäljellä oli tuolta ajalta vanha aitta, jonka edessä yhteiskuva on otettu.

Ensimmäinen sukukokous
Ensimmäisen sukukokouksen osanottajat Lemin Pöllölän kylän Parjasen mäellä 1995. (linkki isoon kuvaan)

Adam Parjasen syntymäaitta
Parjasen sukuseuran perustamisen ensi hetkiä 15.7.1995. Ensimmäisen kokouksen kokoonkutsuja Matti Parjanen kertoo isänisänsä Adam Parjasen (synt. 1881) syntymäaitan historiaa. Takana näkyvä aitta on edelleen alkuperäisessä asussaan Lemin Pöllölän kylän Parjasen mäellä. Siinä asui talossa numero 5 talollinen ja seppä Fredrik Hiiva (synt. 1841). Talon omistaa nykyisin Sihvo.

Ensimmäiseen kokoontumiseen liittyy Lemin kirkkoherran kömmähdys. Hän unohti tulla pitämään lupaamansa sukukokouksen jumalanpalveluksen. Aikamme odotettuamme, suvun oma mies, Matti Parjanen piti varsinaiseen sukukokouksen tarkoitetun juhlapuheen kirkossa. Parjaset eivät hevin lannistu. Seuraavalla kerralla kokoonnuttiin jälleen Lemin kirkkoon luovuttamaan uusi lippu Aatu Parjasen aikanaan lahjoittaman lipun tilalle.

Perustavan sukukokouksen valmistelua

Juhlapuhe Lemin kirkossa