Lisää Turun sukukouksesta

Virittäyminen

Linja-autossa sukuseuran hallituksen jäsenet esittelivät mukana olevat toisilleen niin, että muodostui mielikuva, kuka edusti Davidin eli Taavetin, kuka Anna-Marian eli Marin ja kuka Adamin eli Aatun sukuhaaraa. Myös suoraan Turkuun tulevat esiteltiin linja-autossa matkaaville etukäteen.

Väinö Parjasen pojan tytär Tuija Parjanen-Saborit oli saanut mukaan mammaltaan Vieno Parjaselta, Väinö Parjasen puolisolta, kirjan, johon oli tallennettu Väinö Parjasen matkoilla Suomen Joutsenella tehdyt lehdet. Mukana oli myös presidentin puolison, Ellen Svinhufvudin laivalle lähettämä joulutervehdys. Lisäksi Tuijalla oli nippu vanhoja valokuvia laivan matkoilta. Tämä aineisto kiersi linja-autossa. Suomen Joutsenen perinneyhdistys halusi kuvista ja presidentin puolison tervehdyksestä kopiot arkistoonsa. Samalla sukuseura saa aineiston sähköisenä käyttöönsä.

Tuijalla oli mukana myös vuonna 1973 julkaistu artikkeli Väinö Parjasen purjehduksista. Tämän artikkelin puheenjohtajana toiminut suvun nykyinen päämies Matti Parjanen luki ääneen kokouksessa.

Näyttely, kokous, kiertoajelu

Suomen Joutsenen perinneyhdistyksen puheenjohtaja Visa Auvinen toimi oppaanamme Forum Marinumin näyttelyissä ja uljaalla Suomen Joutsenella.

Lounaan jälkeen oli vuorossa ryhmäkuva ja sukukokous. Edesmenneen hallituksen jäsenen Pauli Parjasen tilalle hallitukseen valittiin hänen tyttärensä Erja Penttilä. Äänin 13–12 päätettiin pitää seuraava sukukokous kolmen vuoden asemasta viiden vuoden kuluttua mahdollisesti Tampereella tai Luumäellä. Paikan lopullinen valinta jäi hallituksen tehtäväksi. Kokouksen lopuksi hallituksen puheenjohtaja Pekka Vainikka esitti tietokoneeltaan keräämiään suvun vanhoja valokuvia.

Ohjelman päätti kiertoajelu Turussa. Viimeisenä tutustumiskohteena oli Turun tuomiokirkko, jossa aluksi sytytettiin kynttilät viime sukukokouksen jälkeen kuolleille ja syntyneille suvun jäsenille. (E-LN)

Turun tuomiokirkossa
Eva-Liisa Nikula lukee edellisen sukukokouksen jälkeen kuolleiden ja syntyneiden suvun jäsenten nimiä. Mikko Parjanen on juuri sytyttänyt kynttilän edesmenneen vaimonsa Marjan muistolle. Jukka Nikula valmistautuu sytyttämään kynttilää vuosi sitten syntyneelle pojanpojalleen Paulille. Vieressä tapahtumaa seuraa tyttärenpoika Juho Vanhatalo.