David Parjanen

Taavetti Parjanen ja Ristiina Karhu. Kuva lienee otettu kihlojen oston yhteydessä, jolloin Taavetti oli 32-vuotias ja Ristiina 23-vuotias.
Kuvan löytänyt Ritva Lampinen kirjoittaa kesällä 2010: ”Tämä kuva on meille Taavetin jälkeläisille se puuttuva lenkki. Olen Lappeenrannan kaupungin arkistosta varmistanut, että Valokuvaamo Saimaa oli tuolloin vielä toiminnassa." Katso myös virkatodistus kohdassa Tarinoita ja kuvia.

Puinen hautapatsas

Taawet Parjanen  s. 5/7 1861 k. 6/6 1917.
- Autuaita ovat ne kutsutut, jotka Herrassa kuolevat, niin henki sanoi ... (Puupatsas, kulunut.)
Syksyllä 2010 netistä yllä olevan tekstin löytänyt Ritva Lampinen kirjoittaa:” Ristiina Parjanen oli laittanut yllä olevan tekstin miehensä hautapatsaaseen. Myöhemmin, mahdollisesti Ristiinan kuoltua vuonna 1963, Toivo Parjanen on vaihtanut haudalle nykyisen hautakiven.” Katso kuva  Kukkia haudalle.
Lähde: Suomen Sukututkimusseuran Vuosikirja 22 (1938), Eklund, Ragnar: Hautakirjoituksia. XIX. Hautakirjoituksia Lemin vanhalla hautausmaalla v. 1935. (s. 208-217), kohta 173.

Syntymäpäiväkirjoitus

Sanomalehti Etelä-Saimaa julkaisi syntymäpäiväkirjoituksen 24.11.1955.

Virkatodistus

Sukulaispoikia potretissa

Ensimmäisenä vasemmalta Taavetti ja Ristiina Parjasen toiseksi vanhin lapsi Toivo Taavetti, s. 1896. Häntä kutsuttiin aikanaan talon mukaan Turpeen Toivoksi. Keskellä Parjasen Antiksi kutsuttu Antti Kaaprielin poika Hiiva, s. 1895. Kolmas on Kankain Aatuksi kutsuttu Aatami Aataminpoika Hiiva, s. 1897.
Kuva on otettu Taavetti Parjasen lapsuudenkodin pihapiirissä Pöllölänkylän Parjasenmäellä. Pyhäpuvuissaan olevat pojat on kuvattu Hiivan tuvan tai saunan seinustalla. Kuva on Antin pojan Mauno Hiivan albumista.

Karhun sisarukset

Vasemmalta Ristiina, Valpuri, Anna Liisa, Hilta Kiiski
Turpeen naapurista ja Eeva Maria. Katso myös sukuselvitystä varten pyydetty papintodistus vuodelta 1950. Käsin tehdyt täydennykset on tehnyt Ritva Lampinen.

Papintodistus

Mummo ja Hannes

Hannes Parjanen ja Ristiina-mummo 1930-luvun lopulla.

Äitejä ja tyttäriä

Hotkin pihalla 1940
Lemillä Karhun kylässä vuonna 1940 Hotkin talon pihalla. Ensimmäisenä vasemmalla David eli Taavetti Parjasen leski Ristiina Parjanen 70-vuotiaana. Seuraavina Ristiinan sisar Valpuri Karhu ja tämän tytär Lempi. Oikealla Alma Torvi 31-vuotiaana edessään kaksivuotias tyttärensä Ritva. Viimeksi mainittu väittää tuolloin olleensa koko Lauritsalan saha-alueen lihavin lapsi.
Valpuri Karhu perheineen asui Lemillä Hotkin talossa Karhunkylässä Hotkinmäellä.

Ristiina sankarihaudalla

Ristiina Parjanen kahden kaatuneen poikansa sankarihaudalla rinnassaan Mannerheimin myöntämä Vapaudenristi. Viereinen teksti on kuvan takana.

Ristiina

Ristiina Parjanen kuoli 93-vuotiaana, 46 vuotta miehensä Davidin kuoleman jälkeen. Tämä kuva löytyi Ristiinan tyttärentyttäreltä Aino Metsiltä. Tiedossa ei ole, minä vuonna kuva on otettu.

Ristiina Kaamaniemellä

David eli Taavetti Parjasen puolison Ristiinan 85-vuotiskuva. Se on otettu vuonna 1955.

Kukkia haudalle

Väinö ja Markku Parjanen laskemassa kukkia suvun kantaisän Fredrik Parjasen pojan David, Taavetti, Parjasen haudalle Lemillä vuonna 1995.