Otteita hallituksen pöytäkirjasta

HALLITUKSEN KOKOUS
Aika: 16.5.2015
Paikka: Oittaan kartanon Kartano, Kivinavetan Vintti ja kahvila
Läsnä lisäksi Lounaskokouksen osassa Oittaan kartanosta sukutapaamisen 2016 vastuuhenkilö Ulla Härmä. (Vastuuhenkilö vaihtunut syksyllä 2015, Tatjana Pusa.)

LOUNASKOKOUS KARTANOSSA

2 Sukutapaaminen 23.7.2016, järjestelyt Oittaan kartanossa

2.2 Tarjoilut
Lounas Kartanossa
Kartanon saleihin mahtuu ruokailemaan enintään 80 henkeä, hyvällä ilmalla voidaan lisäksi kattaa 10 hengelle verannalle. Jos enemmän osallistujia, valittava ryhmä, jolle ruoka tarjoillaan Kivinavetan vintillä.
Tulo ja lähtökahvit Kivinavetan Vintillä noutopöydästä
Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään sukutapaamiseen osallistujia ilmoittamaan allergiat ja lasten iät eli eriteltynä alle 4-vuotiaat ja 4–12-vuotiaat.

2.3 Hinnat ja kokonaiskustannus
Kustannukset lasketaan olettaen, että osallistujia on 70.

2.5 Kartanon ja Kivinavetan Vintin tilat
Tutustuttiin Kartanon tiloihin. Ruokailumiljöö on viihtyisä. Erilliset salit eivät ruokailussa haittaa.

Todettiin, että kauniilla ilmalla Kivinavetan Vinttiin nousevalla kulkusillalla voitaisiin ottaa ryhmävalokuva. Sateella ainoa vaihtoehto olisi kuvaus Vintillä.

Kivinavetan Vintilää katsottiin kokoustilaan pöytien sijoittelu, kokoustekniikka, äänentoistolaitteet, skriinit ja projektori sekä varmistettiin, että kokouksen aikana tekninen tuki on saatavissa. Vaatenaulakot ovat Vintillä. Tila lukitaan ruokailun ajaksi, jotta kaikki tavarat voivat jäädä Vintille.
Saniteettitilojen riittävyydestä keskusteltiin. Kartanossa on käytössä lounaan aikaan 3 WC:tä, jotka varmasti riittävät ruokailun aikana. Vintillä ei ole omia WC-tiloja. Silloin on käytettävä alakerran kahvilan kolmea WC-tilaa, joita käyttävät myös muut kahvilan ja uimarannan asiakkaat. Siellä on kauniina kesäpäivänä jonoja, mikä tietysti on sukutapaamisen osallistujien kannalta hankalaa. Ulla Härmän mukaan ketkään muut tilaisuuden järjestäjät eivät ole olleet asiasta huolissaan, joten luotetaan, että tämäkin asia toimii!

HALLITUKSEN KOKOUSEN LOPPUOSA KAHVILASSA
4 Sukuseuran rahatilanne
Pekka kertoi, että sukuseuran tilillä on noin 400 euroa. Joulukuun 3. päivän 2014 lähetettiin jäsenkirje, jossa kerrottiin muuttuneesta sukuseuran sivujen osoitteesta ja hallituksen päätöksestä vapaaehtoisesta jäsenmaksusta. Eräpäivä oli 15. helmikuuta 2015. Jäsenmaksuja tuli kuitenkin varasin niukasti.

5 Tilannearvio sukukokouksen järjestämisestä Oittaan kartanossa
Päätettiin järjestää 2016 sukukokous suunnitellusti Oittaan kartanossa. Todettiin, että Oittaan kartanon ympäristö Bodominjärven rannalla on viihtyisä ja kaunis. Lapsiperheille houkutteleva on myös Kartanon lähistöllä oleva kaikille avoin, maksuton Angry Birds -leikkipuisto sekä uimaranta.

Ainoa kielteinen asia oli Oittaan Kartanon ennakkomaksu, jonka tarpeellisuutta ihmeteltiin.

Oittaan Kartanon nettisivuilta löytyy ajo-ohje ja tieto julkisista liikenneyhteyksistä, joilla tosin on hankala tulla Oittaalle.
–.–

6 Kuljetuksen järjestämisen vuoden 2016 sukutapaamiseen
Hallituksen kokouksessa 25.11.2015 Lappeenrannassa sovittiin, että pääkaupunkiseudulla pidettävään kokoukseen järjestetään bussikuljetus. – –

7 Täydennyksiä pöytäkirjan 16.–17.5.2014 liitteen asioihin
Ilmoittautumisajan päätyttyä hallitus katsoo yhdessä, millaisiin ryhmiin esittäytyjät jaetaan ja kuka valitaan ryhmän esittelijäksi.

8 Varsinainen sukukokous
Päätettiin pyytää etukäteen sukukokouksen puheenjohtajaksi jälleen Matti Parjasta.– – Ryhmien vetäjät sovitaan etukäteen. Ryhmätyöt tehdään Vintillä fläpeille.– –
Ryhmätyön tulokset kirjoitetaan puhtaaksi ja julkaistaan sukuseuran sivuilla.

9 Pekan selvitys Helena Torven lapsista
Kaikkien Lemillä syntyneiden tiedot ovat nyt saatavissa vuoteen 1910 asti. Ritva Lampinen havaitsi sieltä uutta tietoa Helena Torven lapsista. Antti Parjanen, syntynyt 1897, on Helenan avioton lapsi. Henkikirjoista ei ole selvinnyt aiemmin, että Olga Maria, Lyyti Ester ja Eino ovatkin Eino Torven ensimmäisestä avioliitosta Regina Nisosen kanssa. Ritva Lampisen aiemmin hankkimista virkatodistuksista tämä ei ole ilmennyt. Helenan muuttaessa vuonna 1910 Torviniemeen henkikirjassa mainittiin Taavetti, Helena, Olga, Lyydia ja Eino, joten mitään epäilyä ei tilanteesta syntynyt.
Pyritään saamaan mahdollisimman pian, kuitenkin ennen sukukokouksen kutsun julkaisemista yhteys Olgan, Esterin ja Einon sellaisiin omaisiin, joihin on oltu yhteydessä sukuseuran asiassa ja kysytään, miten he suhtautuvat uuteen tietoon.– –