Otteita hallituksen pöytäkirjasta

Paikka ...Markku ja Mira Parjasen koti
Kirkkotie 3, Lemi

Kanttorin tapaaminen kirkossa

– – voitiin tavata pikaisesti kanttori Jonna Imeläinen, jonka kanssa Markku Parjanen oli sopinut jo aiemmin, että Lemin Musiikkiviikon kiireistään huolimatta kanttori soittaa kirkossa meille, kun kokoonnumme sytyttämään kynttilät viime sukutapaamisen jälkeen kuolleille ja syntyneille.

2 Koontumispaikan muutos, käynti Lemin Koulukeskuksen pihalla
Aiemmin on jäsenkirjeessä ja sukuseuran sivuilla on ilmoitettu, että ennen kirkkoon siirtymistä kokoonnutaan Lemin seurakuntakodilla. Tämä ei ole kuitenkaan mahdollista, koska talo on pantu käyttökieltoon homevaurioiden takia. Uudeksi kokoontumispaikaksi Erja on saanut sovittua Lemin Koulukeskuksen, osoite Punaportinkatu 7, 54710 Lemi.
Hallitus ei päässyt tutustumaan tiloihin. Tyydyimme katsomaan ikkunasta avaraa ruokalaa, jonne kokoonnumme ilmoittautumaan ja tulokahveille.

3 Käynti Kotalahdessa
Kotalahteen oli sovittu tapaaminen kello 14.
Jotta 1930-luvulla rakennetun vanhan kansakoulun pihapiiriä voidaan hyödyntää lasten ja nuorten leikkeihin ja kaikille osallistujille tarkoitettujen rastien järjestämiseen, autot pitää pysäköidä tuloportin läheisyyteen. Juha Talka lupautui pysäköinninohjaajaksi ja Erja nimeää hänelle tarvittaessa jonkun nuoren miehen apuriksi.
Tarjoilut on tilattu Kotalahteen ja myös Lemin Koulukeskukseen Lemin maatalousnaisten pitopalvelulta.

6 Helena Torven kohdalle muutos sukutauluun ja sukuseuran sivuille
Esko Tulusto on lähettänyt 26. huhtikuuta 2019 Juha Talkalle seuraavan viestin: ”On osoittautunut, että en oikeastaan kuulu Parjasen sukuun, koska isäni ei ollut edes ottolapsi vaan enemmänkin (Helena Torven) hoitolapsi.”
Tulusto ilmoitta, ettei hän edellä mainitusta syystä ole enää mukana Parjasen sukuseurassa ja pyytää poistamaan tietonsa.
Hallitus päätti poistaa Esko Tuluston tiedot sukuseuran sivuilta ja jäsenluettelosta. Samalla hallitus tarkasteli muutenkin Helena Torven kohtaa sekä nettisivuilla että sukutaulussa. Päätettiin poistaa sukuseuran sivuilta ja sukutaulusta myös Helenan aviomiehen Taavetti Torven ensimmäisestä avioliitosta Regina Nisosen kanssa syntyneet lapset: Toivo Torvi, Olga Maria Kevätniemi, Ester Raitanen ja Eino Torvi. Seuraavaan sukupolveen kuuluvan Esko Tuluston lisäksi poistetaan hänen veljensä SeppoTulusto.
Sukutauluun ja sukupuuhun lisätään Helenan sairaana syntynyt lapsi Iida Parjanen. Hän syntyi 9.7.1892 Lemin Pöllölässä ja kuoli 31.10.1939 Lemillä. Nämä tiedot on saatu Ritva Lampiselta. Sukutauluun jäävät Iidan lisäksi Antti Parjanen ja Viljo Torvi sekä tämän tytär Pirkko Annikki Naumanen.

Myöhemmin Eva-Liisa Nikula käy läpi myös HelenaTorven sivun uusitun tekstin, joka pohjan Ritva Lampinen on luvannut tehdä.

7 Sukutapaamisen lopullinen aikataulu
(Toukokuun alussa päivitetty kutsu Parjasten sukutapaamiseen Lemille 27.7.2019 on julkaistu hallituksen kokouksen jälkeen sukuseuran kotisivun kohdassa Sukutapaaminen 2019. Sukutapaamisen jälkeen tiedot siirretään sivuilla kohtaan Sukuseura, Sukutapaamiset)

8 Järjestelyjä ja tehtäviä
Tulijoille jaetaan Koulukeskuksessa perheittäin päivän ohjelma ja ajo-ohje Kotalahteen.

Kahvipöytiin on merkitty, mihin pöytään kunkin sukuhaaran edustajien tulee asettautua ryhmäesittäytymistä varten.

Erja huolehtii, että Kotalahden päähän pannaan pari opastustaulua helpottamaan perille löytämistä ja pysäköintiä.

10 Valkoinen ruusu haudoille
Markku oli ostanut yhden suuren, kauniin valkoisen ruusun malliksi kukista, jotka hän Miran kanssa vie sukutapaamista edeltäneenä päivänä tiedossa olevien Parjasten sukuun kuluvien henkilöiden haudoille.

11 Tiedottaminen muutoksista
Eva-Liisa laatii uuden jäsenkirjeen, jossa on liitteenä uusi täsmennetty ohjelma ja lähettää sen hallituksen jäsenten hyväksymisen jälkeen sähköpostilla ja postissa sukuseuran jäsenille mahdollisimman pian.
Kun uusi kokousohjelma hallituksen edustajien hyväksymä, Hanna Huupponen päivittää sukuseuran Facebook-sivun tiedot vastaamaan uusia tietoja.

13 Sukuhallitus tarvitsee sihteerin
Eva-Liisa on lupautui toimimaan vain lyhyen ajan sukuseuran sihteerinä. Nyt olisi välttämätöntä löytää uusi sihteeri. Eeva Olkkonen-Korvenmaa on ilmoittanut, ettei hänellä ainakaan tässä vaiheessa ole mahdollisuutta ottaa tehtävää vastaan.